Theorie-examen

Reserveren:

Het theorie-examen kun je op verschillende dagen en tijden afleggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Je kunt het examen eenvoudig zelf reserveren via www.cbr.nl.

Inhoud theorie examen:

Het theorie-examen personenauto bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Hierbij gaat het er om wat je zou doen in een bepaalde verkeerssituatie. Je krijgt de keuze uit remmen, gas loslaten of niets.

Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Dit zijn ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waarbij je zelf een getal moet invullen. Om te slagen moet je minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en minimaal 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden.

Het examen duurt in totaal 3 kwartier, daarna krijg je binnen 15 minuten de uitslag van CBR! Uiteraard geven wij ook theoriecursussen, vraag hiernaar tijdens je proefles!

Theorie-examen afleggen:

Stap 1: Aanmelden
Meld je aan bij de aanmeldzuil met je reserveringsnummer. Deze staat in de uitnodigingsbrief die je van CBR hebt ontvangen.

stap1

Stap 2: Lockers
Leg je spullen in een locker. Behalve je ID-bewijs en je uitnodigingsbrief/ reserveringsnummer.

stap2

Stap 3: Wachtruimte en volgende stappen
Tot je aan de beurt bent voor je examen kun je plaatsnemen in de wachtruimte. Op het oproepscherm verschijnt je reserveringsnummer met je status.

Aangemeld = je hebt je aangemeld

Spullen in locker = vergeet niet je spullen in de locker te leggen, je bent bijna aan de beurt.

Ga naar start examen = ga direct naar de balie: Start theorie-examen

stap3

Stap 4: Balie Start examen
Bij de balie Start theorie-examen wordt je ID-bewijs gecontroleerd en ontvang je je tafelnummer. Daarna ga je de examenzaal in.

stap4

Stap 5: Start examen
Je kunt plaats nemen op de plaats met het tafelnummer dat je bij de balie hebt ontvangen. Leg je ID-bewijs op je tafel en start met het invoeren van je reserveringsnummer. Hierna volgt een scherm waar je gevraagd wordt, je e-mailadres te bevestigen.

Volg daarna de instructies die op het scherm verschijnen.
stap5

Stap 6: Examen resultaat
Na het einde van het examen zie je meteen of je geslaagd bent of niet.

De bevestiging van de uitslag ontvang je ook digitaal op het aangegeven e-mailadres.

Stap 7: Terugkijken fout beantwoorde vragen
Nadat het resultaat van het examen bekend is, heb je korte tijd de mogelijkheid foutief beantwoorde vragen in te kijken. Klik op een vraagnummer en vervolgens kun je Volgende of Terug onderaan in scherm kiezen om meer vragen te bekijken. De tijd die je hiervoor hebt staat boven in beeld weergegeven.

Stap 8: Verlaat de examenzaal en haal je spullen uit de locker

Rijschool Karreman wenst je alvast VEEL SUCCES!