autorijlessen-proefles

  Maar eerst gebruik van een gratis proefles:

  Voordat je besluit om bij Rijschool Karreman uit Amersfoort je rijlessen te volgen, krijg je eerst een gratis proefles ter kennismaking. Deze proefles is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets! Gelijk aanvragen dus?!

  Tijdens je proefles maak je kennis met je instructeur, die je het eerste begin van het autorijden leert. Tijdens de proefles kan hij een inschatting maken van het aantal rijlessen dat jij ongeveer nodig gaat hebben.

  LEES MEER…


  autorijlessen-proefles

  Reserveren:

  Het theorie-examen kun je op verschillende dagen en tijden afleggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Je kunt het examen eenvoudig zelf reserveren via www.cbr.nl.

  Inhoud theorie examen:

  Het theorie-examen personenauto bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Hierbij gaat het er om wat je zou doen in een bepaalde verkeerssituatie. Je krijgt de keuze uit remmen, gas loslaten of niets.

  LEES MEER…


  autorijlessen-proefles

  Geslaagd voor je theorie-examen?

  Als je bent geslaagd voor het theorie-examen, kun je voorafgaand aan het praktijkexamen een tussentijdse toets afleggen. Die verloopt ongeveer als het echte examen en duurt ook 55 minuten. Je kunt er niet voor slagen of zakken, maar je went alvast aan de examensituatie en aan de spanning. Bovendien kun je vrijstelling krijgen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen.

  LEES MEER…


  autorijlessen-proefles

  Inhoud Praktijkexamen

  Het examen voor de personenauto duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor een introductie en voor de toelichting op de uitslag achteraf. In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt en controleert je identiteitsbewijs en het resultaat van je theorie examen. Je overhandigd hem het gesloten formulier zelfreflectie (krijg je van mij). Daarop heb je je sterke en minder sterke punten als bestuurder ingevuld. Je antwoorden worden pas na de examenuitslag met je besproken.

  LEES MEER…


  autorijlessen-proefles

  Je rijbewijs aanvragen

  Je rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Je kunt de volgende werkdag al je rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis. Controleer van te voren op welke tijdstippen je terecht kunt. De gemeente krijgt elektronisch door dat je bent geslaagd voor je rijexamen, dus je hoeft zelf geen bewijs daarvan mee te nemen. Wat je wel nodig hebt is een geldig legitimatiebewijs, een pasfoto en uiteraard geld om je rijbewijs te betalen.

  LEES MEER…